Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą... Sposób wyświetlania produktów:
KoszykZaloguj się

Kategorie

3M ESPE

 

Ivoclar Vivadent

 

 

Kerr

 

Zhermack

 

Producenci

Obsługa Klienta

Salus International Sp. z o.o.
Ul. Pułaskiego 9
40-273 Katowice

Konto: Bank PEKAO S.A. 
Nr: 34 1240 1330 1111 0000 2301 5913

e-mail: sklep@salus4.pl

telefon: 32 788 57 20

Infolinia: 0 801 883 997

godziny pracy:
pn – pt, godz.: 9.00 – 17.00



 

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU SALUS QUATRO
 
Tutaj znajdują się informacje, dotyczące sposobu zbierania danych osobowych, jakie gromadzimy podczas odwiedzania naszej strony i na kolejnych etapach realizacji zamówienia. Ponadto są tu informacje dotyczące sposobu zabezpieczania danych oraz możliwości ich bieżącej weryfikacji przez Klienta.
 
Dane zbierane podczas rejestracji i transakcji zakupu w salus4.pl
Każdy potencjalny Klient ma możliwość zapoznania się z asortymentem proponowanym przez nasz sklep bez konieczności rejestracji w systemie - na tym etapie nie pobieramy żadnych danych. Jeśli Klient zdecyduje się na zakup towaru w naszym sklepie, wskazuje opcję założenia konta użytkownika, na którym będzie mógł w przyszłości obserwować losy swojego zamówienia, przejrzeć historię swoich wcześniejszych zakupów. W tym celu poprosimy o wypełnienie następujących danych dotyczących zamawiającego: imię, nazwisko, adres, kod pocztowy, miejscowość, kraj, adres e-mail, telefon. Ponadto prosimy o podanie nazwy użytkownika i hasła, które będzie wykorzystywane przez Klienta przy opcji logowania. Klient może także zaznaczyć w dziale uwagi swoje sugestie i uwagi. Każdorazowo można też swoje uwagi kierować do nas przy dokonywaniu zamówienia. Wszystkie powyższe elementy są potrzebne do przeprowadzenia sprawnej transakcji zakupu - abyśmy mogli potwierdzić realizację zamówienia, poinformować o ewentualnych opóźnieniach i dostarczyć wybrane produkty pod wskazany adres. W przypadku fakturowania transakcji poprosimy dodatkowo o podanie: numeru NIP, nazwy firmy oraz adresu siedziby.
 
Dane zbierane automatycznie
Podczas odwiedzania naszej strony mogą zostać zarejestrowane następujące informacje: numer IP komputera, nazwa domen, typ używanej przeglądarki i rodzaj systemu operacyjnego. Dane te są zbierane przez zewnętrzne, powszechnie znane i wykorzystywane na rynku systemy internetowe do badania statyk odwiedzin stron internetowych (np. Google Analytics, itp.).
 
Dane zbierane, które zachowujemy
Jeśli Klient zwraca się do naszego sklepu z zapytaniem odnośnie realizacji zamówienia, uszczegółowienia danych, zapytania o produkt, zarówno e-mailowo jak i telefonicznie, to przekazuje on mam swoje dane, czyli: nr telefonu, imię i nazwisko, adres e- mail. Wszystkie te elementy są wykorzystywane wyłącznie do kontaktu z Klientem w celu udzielenia wyczerpujących informacji odnośnie problemu, związanego z naszym asortymentem. Informacje uzyskane od Klienta nie są katalogowane i udostępniane podmiotom trzecim.
 
Newsletter i adres e-mail
W przypadku podjęcia przez klienta decyzji dotyczącej otrzymywania newslettera z naszego sklepu należy albo w menuboxie o nazwie newsletter wpisać adres e-mail, zaznaczyć opcję dodaj i potwierdzić albo na formularzu zamówień zaznaczyć opcję: chcę otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Po wyborze jednego z dwóch powyżej opisanych sposobów adres e-mail zostanie umieszczony w bazie klientów. Dzięki temu Klient będzie otrzymywał najnowsze informacje o asortymencie, aktualnych promocjach i wydarzeniach z naszego sklepu oraz firmy. W każdej chwili Klient może zrezygnować z otrzymywania newslettera. Zrobić to może na dwa sposoby – albo poprzez wpisanie adresu e-mail w menuboxie newsletter, gdzie należy wybrać opcję usuń i zatwierdzić, albo po załogowaniu się w danych adresowych należy odznaczyć opcję: Chcę otrzymywać informcje o nowościach i promocjach, następnie zatwierdzić. Adres e-mail zostanie automatycznie usunięty z bazy klientów.
 
W jaki sposób wykorzystywane są dane Klienta
Wszystkie informacje i dane podane przez Kupującego chronione są zgodnie z ustawą o danych osobowych i nie są przekazywane, odsprzedawane ani użyczane innym osobom lub instytucjom. Jednocześnie Kupujący wyraża zgodę na przetwarzanie danych zawartych w formularzu rejestracyjnym tylko i wyłącznie dla potrzeb firmy Salus International (promocje, marketing, statystyki, kontakt korespondencyjny oraz w szczególnych przypadkach telefoniczny). Dostęp do danych Klientów w naszej firmie mają tylko odpowiednio przeszkolone osoby, zajmujące się bieżącą obsługą zamówień. Zamówiony towar przesyłamy za pomocą kuriera, który bezpiecznie dostarczy zamówiony towar. Przekazujemy mu wtedy niezbędne informacje, konieczne do sprawnego dostarczenia towaru: imię, nazwisko i adres dostawy - aby mógł zweryfikować rzeczywistego odbiorcę zamówienia i dowieźć produkty pod odpowiedni adres. Numer telefonu okazuje się być niezwykle pomocny przy uzgodnieniu dogodnej godziny odbioru przesyłki. Podczas wypełniania formularza zamówienia Klient ma prawo akceptacji sposobu przetwarzania podanych przez siebie danych osobowych zgodnie z obowiązującą ustawą o ochronie danych osobowych, do której stosuje się nasza firma. Jeżeli Klient zapisał się na nasz newsletter, jego dane zostaną wykorzystane w celu wysłania naszego newslettera. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Kupującym a naszym serwisem będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie Klienta.
Jeśli Klient wyraził zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, to w przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, ma on prawo do weryfikacji wglądu do tych danych zgodnie ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu zamieszczonego na naszej stronie, złamania prawa lub gdy zaistnieje taka konieczność określona przepisem prawnym, możemy udostępnić dane Klienta organom wymiaru sprawiedliwości.
  
W jaki sposób kontaktujemy się z Klientem
W przypadku dokonania transakcji kontaktujemy się z Klientem za pomocą poczty elektronicznej lub telefonicznie. Tą drogą przekazywane są wszystkie dane dotyczące transakcji realizowanych w naszym sklepie. W razie wątpliwości przesłane do nas zamówienie od nowego Klienta może zostać potwierdzone telefonicznie przez naszego pracownika.
 
Zmiany danych osobowych
Każdy Klient w każdej chwili może zmienić swoje dane teleadresowe. W tym celu należy zalogować się na swoje konto, następnie wybrać w ustawieniach konta opcję: moje dane adresowe. Klient może też zażądać usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu musi się skontaktować ze sklepem.
 
Wykorzystanie ciasteczek „cookies” przez nasz sklep
 
Salus4.pl może wykorzystywać ciasteczka, służące identyfikacji przeglądarki Klienta, aby mu pomóc w identyfikacji strony internetowej, którą chce zobaczyć. Ciasteczka te nie przechwytują i nie zawierają żadnych danych osobowych.
 
1.      Firma Salus International, właściciel strony www.salus4.pl nie przetwarza, nie udostępnia ani nie wykorzystuje w celach marketingowych danych przekazywanych przez Użytkowników strony www.salus4.pl
2.      W przypadku danych przekazywanych przez Użytkownika w trakcie wypełniania formularza newslettera dane te mogą zostać wykorzystane wyłącznie do przesłania na wskazany adres e-mail aktualności i informacji dotyczących nowości i wydarzeń w firmie Salus International. W każdej chwili Użytkownik ma możliwość rezygnacji z otrzymywania newslettera i usunięcia swojego adresu e-mail z naszej bazy adresowej.
3.      Na www.salus4.pl  wykorzystywana jest technika „cookies”.
Cookie (zwane także „ciasteczkiem”) jest to niewielki plik z informacją zapisywany przez serwer firmy Salus International Sp. z o.o. na komputerze użytkownika. Tę informację serwer firmy Salus International Sp. z o.o. może odczytać w trakcie jednego połączenia się ze stroną firmową z tego komputera. Korzystanie z technik „cookies” nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych i adresowych użytkownika ani żadnych informacji poufnych z jego komputera.
Na naszej stronie technika „cookies” pozwala określić profil informacji, jakimi użytkownik strony firmowej jest zainteresowany. W momencie zamknięcia okna przeglądarki, plik cookie jest automatycznie usuwany z komputera użytkownika.
4.      Dane pozyskane w przypadku analizy logów serwera (adres IP, domena) wykorzystywane są jedynie w celach  prowadzenia statystyk oglądalności strony oraz do administracji serwerem firmy Salus International
5.      Firma Salus International zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej na stronach www.salus4.pl
6.      W przypadku dodatkowych pytań dotyczących polityki prywatności, prosimy o kontakt z administratorem
 
Zmiana polityki prywatności
Sklep Salus Quatro i jego właściciel – Salus International Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej na stronach salus4.pl
 
Kontakt z nami
Salus International Sp. z o.o.
Ul. Pułaskiego 9
40-273 Katowice
Konto: Bank PEKAO S.A. 
Nr: 34 1240 1330 1111 0000 2301 5913
e-mail: sklep@salus4.pl 
 
 

 



E-mail: sklep@salus4.pl